HizmetlerMedibim HaberlerTest Deney Kalibrasyon

Oksijen Konsantratör Kalibrasyonu

Oksijen Konsantratör Kalibrasyonu

Mobil tasarımı nedeniyle özellikle evlerde kullanımı çokça yaygın olan Oksijen Konsantratör cihazları, tedavi süreçlerinde önemli rol oynar. Oksijene ihtiyaç duyan hastalarda cihaz önemli vazife görür. Bu sebeple Oksijen Konsantratör Kalibrasyonu önemlidir.

Ancak oksijen üretiminin ve hastaya verilen oksijenin doğru ve olması gerektiği seviyede tutmak ve cihazın bu performansını devam ettirmek konsantrasyonun fayda sağlaması bakımından önemlidir.

Bu nedenle Oksijen Konsantratör Kalibrasyonu ve performans testleri, çalışma şartlarının uygunluğunu tespit etmek bakımından düzenli ve periyodik olarak yaptırılmalıdır. 

Cihazının tam ve olması gerektiği düzeyde oksijen üretip üretmediği konusunda endişeleriniz varsa, lütfen bizimle irtibata geçiniz.

Oksijen Konsantratör Kalibrasyonu ve testi konusunda sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

Firmamız biyomedikal cihazlar kapsamında Türkak’tan AB-1251-T sicil numarası ile akredite test ve deney laboratuvarıdır.

Akreditasyon kapsamımız için -> tıklayınız.

Türkak kapsam linki için -> tıklayınız.

Oksijen Konsantratörü Kullanımıyla İlgili Önemli Bilgiler

Oksijen Konsantratörü Nedir?

Atmosferdeki soluduğumuz havada % 21 oksijen (O2), % 78 azot (N2), % 0,9 argon (Ar) ve % 0,1 oranında diğer gazlar bulunmaktadır. Oksijen konsantratörü cihazları moleküler elek (molecular sieve) dediğimiz sistemle ortam havasındaki gazları ayrıştırır ve % 95 (± 3) saflıkta oksijen üretir. Moleküler elek (molecular sieve) sayesinde sanayi tipi oksijen konsantratörleri üretilebildiği gibi KOAH ve benzeri kronik solunum rahatsızlıklarında tedavi için kullanılan, insan sağlığına uygun oksijen gazı sağlayan cihazlar da üretilir. Oksijen konsantratörleri, evde veya hastanede, birçok solunum hastalığının tedavi sürecinde kullanılır. Bu cihazlar tek başına kullanılabildiği gibi birkaç farklı cihazla birlikte aynı anda da kullanılabilir. Oksijen Konsantratör Kalibrasyonu ve uygunluk testleri, bu temel değerlerin testi ve kontrolü açısından önem taşır.

Oksijen Konsantratörü Kalibrasyonu

Oksijen Konsantratörü Bakımının Önemi

Oksijen üretimi için, öncelikle cihazın kompresörü (motoru) dış ortamdaki havayı çeker ve moleküler elek (molecular sieve) maddesi bulunan haznelerin içine gönderir. Oksijenin diğer gazlardan ayrışması haznelerin içinde gerçekleşir ve hastaya gönderilmek üzere başka bir bölümde depolanır. Bu işleme “oksijenin saflaştırılması” denir. Saflaştırma işlemi, kompresörün hazne içinde yüksek basınç oluşturması sayesinde olur. Kompresör bu basıncı oluşturmak için atmosferdeki havayı güçlü bir şekilde emer. Bu sırada, ortamdaki toz gibi birçok partikül de motorun içine gider ve cihazın ömrünün kısalmasına sebep olur. Ayrıca bu partiküller, moleküler elekle dolu olan haznelerin içine kaçarsa, cihazın oksijen üretimi de azalmaya başlayacaktır. En kötüsüyse cihazda biriken zararlı maddeler kısa bir süre içinde hastaya gitmeye başlayacak ve direkt olarak vücut içine alınacaktır. Bu nedenle enfeksiyon riski büyük oranda artacaktır. Bu riskleri azaltmanın en etkili yolu havayı süzen filtrelerin kullanımıdır.
kaynak : https://sesanltd.com.tr/oksijen-konsantratoru-kullanimiyla-ilgili-onemli-bilgiler/

Bu nedenle Oksijen Konsantratörleri kalibrasyonu işlemi dikkat edilmesi gereken bir husustur.

İletişim için aşağıda verilen telefon, e-posta ve iletişim formu aracılığıyla bize ulaşabilirsiniz.

Sağlıklı günler dileriz. 

Medibim Biyomedikal

Bir cevap yazın

error: Content is protected !!