Gündem

INRIM Biyomedikal Metroloji Faaliyetleri

INRIM  , İtalya’nın ulusal metroloji enstitüsü (NMI) olarak hareket eden bir kamu araştırma merkezidir .

INRIM , Uluslararası Sistem (SI) ‘ nın yedi temel birim – metre , kilogram , ikinci , amper , kelvin , mol ve kandela – ve  türetilmiş birimlerden oluşan  ölçüm birimlerinin ulusal referans standartlarını gerçekleştirir, sürdürür ve geliştirir .

Bu standartlar sayesinde Enstitü, hem ulusal hem de uluslararası ölçekte güvenilir ve karşılaştırılabilir ölçümler yapabilmektedir.

Malzeme bilimi , nanobilim , kuantum optiği , fiziğin temel sabitleri ile ilgili çalışmalar gibi birçok alanda temel ve uygulamalı araştırmalar, ayrıca yeni ölçüm teknolojileri ve enstrümanlarının geliştirilmesi metroloji faaliyetini geliştirir.

Seminerler, sergiler, etkinlikler ve konferanslar yoluyla INRIM bilimsel bulgularını ve gelişmelerini sunar ve yaymaktadır. Enstitü, doktora kursları düzenleyen ve bursları ve araştırma hibelerini finanse eden genç bilim insanlarına yönelik eğitim ve öğretimi teşvik etmektedir.

Endüstrinin ihtiyaçlarını karşılamak için INRIM, üretim dünyası ile doğrudan temas halinde olan ve danışmanlık, kalibrasyon ve test hizmetleri sunan özel bir departmana sahiptir.

Enstitü , ölçüm standartlarının ve prosedürlerinin kalitesini sağlayarak ve SI ölçüm birimlerinin ulusal standartlarının yayılmasını teşvik ederek Ulusal Laboratuvar Akreditasyon Sistemini desteklemektedir.

Bu kapsamda biyomedikal metroloji ölçüm ve sistemlerini de geliştirmek üzere faaliyet kapsamını genişleten enstitü, 

Bu kapsamda biyomedikal metroloji ölçüm ve sistemlerini de geliştirmek üzere faaliyet kapsamını genişleten enstitü,  Tıbbi fizik ve biyomedikal bilimler alanında izlenebilir ölçümler ve matematiksel modeller geliştirme amacıyla faaliyetlerini de artırmıştır.

Etkinlik, yeni teşhis ve tedavi teknikleri geliştirmek amacıyla, tıbbi fizik ve biyomedikal bilimlere izlenebilir ölçüm teknikleri ve analiz yöntemleri açısından metrolojik destek sağlamayı amaçlamaktadır.

Özellikle, INRIM içinde izlenebilirliğini garanti etmek, standartları, malzeme ve yöntemleri geliştirmek, tıbbi laboratuvar uygulamaları ve yeni metodolojiler uygulanmasını nanotıp teknolojileri de dahil edilerek araştırma çalışmalarında metrolojik izlenebilirliği artırmak yönünde uygulamalar geliştirmektedir . Hem yeni insonasyon sistemlerinin karakterizasyonuna hem de doku taklit eden  materyallerin  hazırlanmasına referansla, tıpta ultrasound uygulamaları için metrolojik destek sağlamaktadır .

Ayrıca INRIM, biyomedikal mühendisliği alanındaki uygulamalar için, elektromanyetik dozimetri , tanısal kantitatif MRG ve mikro ve nano-kayalar üzerindeki tanı ve tedavi teknikleri ile ilgili olarak matematiksel ve istatistiksel yöntemler ve sayısal modelleme geliştirmektedir .

Bir cevap yazın

error: Content is protected !!